speelschool bij SKOL

Met je rugzak naar de speelschool in een echte basisschool, meepraten in de kring met je leeftijdsgenootjes, sporten in de gymzaal van de kleuters en spelen op het schoolplein. De speelschool is er voor alle kinderen vanaf 2 tot 4 jaar.

wennen op eigen wijze
Ieder kind is anders en ieder kind komt op een ander moment in zijn ontwikkeling bij ons. Op de speelschool bereiden wij de peuters spelenderwijs voor op de kleuterklas. Met de vrolijk gekleurde handpop Puk leren wij de kinderen meer over taal en het dagelijkse leven. We werken met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van peuters. Bij het thema ‘boodschappen doen’ wordt het lokaal bijvoorbeeld ingericht als een winkel. Vervolgens gaan de kinderen aan de slag met boodschappen, een kassa en tassen.

veel buiten en bewegen
Bewegen en buiten zijn is belangrijk voor kinderen. Kinderen op onze speelscholen sporten dagelijks, onder begeleiding van onze eigen sportdocent. En als het even kan, spelen de kinderen buiten. De speelschool heeft zijn eigen buitenspeelruimte die direct aan de groep grenst. Verstoppen in het huisje, taartjes bakken op de rand van de zandbak of mooie tekeningen maken met stoepkrijt.

De speelschool heeft eigen slaapgelegenheid, zodat de (jonge) peuters voldoende rust kunnen genieten. Speelscholen van SKOL zijn er binnen vele scholen in de Bollenstreek.

Onze speelscholen
Lisse:
de Klarinet

Noordwijk:
de Bronckhorst

Noordwijkerhout:
de Paleistuin
de Victor

Kijk hier voor een speelschool bij jou in de buurt en vraag hier een rondleiding aan.