over SKOL Kinderopvang

waarom SKOL

SKOL biedt een veilige omgeving waar kinderen zich prettig en vrij voelen. Niet voor niets kiezen ouders in de Bollenstreek al meer dan 30 jaar voor ons. Wij beseffen dat jouw kind het meest dierbare is. Hoe klein ze ook zijn, kinderen zijn veilig bij ons.

Plezier, vreugde en beweging zijn voor ons belangrijke waarden. Ieder kind is anders en kan bij SKOL een plek vinden waar hij zich thuis kan voelen en doen wat-ie fijn vindt: slapen, spelen, schilderen, zingen, buiten zijn, gezond koken en lekker in de plassen stampen. Actief zijn of dromerig zijn, samen en in je eentje spelen. Vrolijk en soms een beetje boos. Ze verkennen de wereld om zich heen en ontdekken hoe je met elkaar kunt spelen.

voor alle leeftijden een passende omgeving

Voor elke leeftijd is er een passende groep. Voor baby’s zijn er liefdevolle, kleine groepen. Hier houden we het eigen ritme van thuis aan. Er zijn mooie speelplekken die zelfs de allerkleinsten uitdagen. Baby’s komen helemaal tot rust in de slaapruimtes, die direct grenzen aan de groep. Als de kinderen ouder worden hebben we knutselspullen, speelgoed en spelletjes voor uren speelplezier. Met ons voorschoolse speelprogramma Uk en Puk leren ze de eerste beginselen van taal en rekenen. Binnen de basisschool is er de speelschool van SKOL waar kinderen spelenderwijs worden voorbereid op de kleuterklas.
In Noordwijk hebben wij een locatie waar wij voor- en vroegschoolse educatie aanbieden, Speelschool de Bronckhorst. Het doel van VVE is om peuters beter voor te bereiden op de basisschool.

En als kinderen naar de basisschool gaan is er buitenschoolse opvang die binnen of vlakbij de school ligt. Binnen de BSO van SKOL passen we de omgeving en de activiteiten aan op de leeftijd en belevingswereld van de kinderen. SKOL is daarom zeer geschikt voor jonge kinderen van 4 jaar tot aan het eind van de basisschool.

Naast de reguliere BSO hebben wij bij SKOL ook sport BSO’s, de Sport Stars. Sport Stars is dé naschoolse club voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Bij ons ontdekken kinderen de lol van samen in beweging zijn en buiten spelen. Onder aanmoediging van begeleiders die niet langs de kant blijven staan. De Sport Stars kun je vinden op drie verschillende locaties, één in Noordwijk en twee in Lisse.