Als je je kind ergens anders brengt, dan wil je dat hij zich net zo veilig en vertrouwd voelt als thuis. Daarom zijn onze locaties ruim, huiselijk en stijlvol ingericht en bieden ze een rustige omgeving voor kinderen. Om de kinderen niet te overprikkelen, zie je bij ons geen drukke versieringen of tekeningen aan de muur. Alles hangt overzichtelijk in sfeervolle lijsten.

veiligheid


Jaarlijks ziet de GGD erop toe dat SKOL voldoet aan alle wet- en regelgeving en een goede kinderopvang is. Al jarenlang slagen wij erin om een zeer goede beoordeling te scoren. Al ruim 30 jaar maken ouders uit Noordwijk en omstreken de bewuste keuze om hun kind aan SKOL toe te vertrouwen.

Al onze groepen worden ondersteund door onze orthopedagoog. Minimaal twee keer per jaar worden alle groepen geobserveerd. Zo hebben wij als organisatie een continu beeld van het pedagogisch klimaat op de groepen.

fit en gezond


Bewegen vinden wij belangrijk. Bij SKOL komen kinderen op een speelse manier in aanraking met sport en bewegen. Deze creatieve en luchtige benadering van sport maakt ons toegankelijk voor iedereen. Dat doen we onder begeleiding van onze gediplomeerde sportdocenten. Zij begeleiden regelmatig sportspelletjes. Van de jongsten tot en met de BSO-kinderen. Als het even kan, spelen de kinderen buiten. Het buitengevoel is erg belangrijk. Bij ons vinden kinderen andere kinderen om samen mee buiten te spelen. Veel bewegen op jonge leeftijd heeft een positief effect op de gezondheid op latere leeftijd.

Bij SKOL zijn kinderen zichzelf. Zij maken eigen keuzes, waardoor ze fysiek en mentaal fit raken. Kinderen zijn zo bewuster van zichzelf. Zij leren uitdagingen aangaan en versterken hun zelfbeeld. Omdat wij bewegen belangrijk vinden, hebben we de mogelijkheid om naar de sport BSO te gaan.

Wie speelt, sport en beweegt, heeft energie nodig. SKOL eet en drinkt gezond. Vers fruit en knabbelgroenten zijn er altijd.

voeding

SKOL vindt het belangrijk om kinderen gezonde voeding aan te bieden en zo positief bij te dragen aan hun ontwikkeling. Van gezonde voeding krijgen kinderen immers meer energie. Ook betekent gezonde voeding vermindering van kans op overgewicht en tandbederf. Daarom volgen wij de adviezen voor de kinderopvang van het Voedingscentrum. Dat betekent onder meer dat wij:

  • vooral basisproducten uit de Schijf van Vijf aanbieden.
  • de hoeveelheid zout, suiker en verzadigd vet die kinderen binnen krijgen beperken.
  • zorgen dat kinderen voldoende vezels eten.
  • feestjes gezond vieren. Daarom vragen we aan ouders om traktaties klein en niet te calorierijk te maken. Niet-eetbare traktaties zijn een leuk alternatief.
  • ons houden aan vaste eetmomenten, waarbij we rustig aan tafel eten. Onze medewerkers eten samen met de kinderen, begeleiden ze bij de maaltijd en hebben een voorbeeldfunctie.
  • voor baby’s een eigen voedingsschema gebruiken, dat we met de ouders afstemmen. We stemmen ook het geven van de eerste hapjes af.

Lees hier ons hele voedingsbeleid.

van school naar SKOL

Met de SKOL-bus nemen we je mee van school naar onze BSO!