kiezen wat past

Ouders kunnen een contract kiezen dat bij hen past. Je kunt kiezen voor hele, halve of driekwart dagen. Hele dagen zijn mogelijk op alle dagen van de week, driekwart dagen op maandag, dinsdag en donderdag en halve dagen op woensdag en vrijdag. De halve en driekwart dagen sluiten aan op schooltijden van scholen in de buurt.

Daarbij kun je kiezen voor een contract voor alle dagen van het jaar of voor een contract voor alleen tijdens de schoolweken van de basisschool. Hoe meer weken je komt, hoe voordeliger het uurtarief wordt.

We bieden de volgende contractmogelijkheden:

inclusief

Dit is het basiscontract van SKOL. Heel simpel: het hele jaar door is jouw kind op al je contractdagen welkom bij SKOL. In vakantieweken zijn de vaste dagen vooraf voor je gereserveerd. Het ruilen van vakantiedagen kun je makkelijk zelf plannen via mijn skol.

inclusief plus

Het meest gekozen contract is inclusief plus. Dit is een uitbreiding op het basiscontract en heeft een lager uurtarief. Ook met dit contract ben je alle werkdagen van het jaar op je eigen contractdagen welkom.

Daarnaast biedt dit contract één extra plusvakantiedag per kalenderjaar voor elke dag in de week die je komt. Komt jouw kind normaal gesproken twee dagen per week, dan biedt dit contract twee extra plusvakantiedagen per jaar erbij. Hoewel er iets meer uren worden gebruikt, is het uurtarief gunstiger. Dit zorgt er in veel gevallen voor dat de netto kosten lager zijn dan met het gewone inclusief contract.
De plusvakantiedagen kun je gedurende alle dagen dat SKOL geopend is inzetten. Wat voor soort dag je ook inzet, er gaat altijd 1 hele dag van je plusdagen saldo af. Plusvakantiedagen kunnen alleen worden ingezet indien er plek beschikbaar is op de groep.

exclusief

Tot slot is er het exclusief contract. Daarmee is jouw kind in alle schoolweken van de basisschool op de eigen contractdagen welkom bij SKOL.

Het maandtarief van een exclusief contract is weliswaar lager, maar de netto kosten zijn niet altijd of slechts zeer beperkt lager dan het inclusief (plus) contract. Dit komt door het hogere uurtarief van het exclusief contract in combinatie met de werking van de kinderopvangtoeslag. Als je overweegt te kiezen voor het exclusief contract, adviseren we je om altijd een berekening te maken van de kinderopvangtoeslag voor jouw specifieke situatie.

strippenkaart

Je kunt ook alleen in schoolvakanties naar SKOL komen. Hiervoor hebben we een speciale strippenkaart. Je kunt dan zelf kiezen welke dagen je komt in de vakantie. Kijk hier voor meer informatie over vakanties en de strippenkaart.