Speelschool de Klarinet in Lisse: samen opgroeien

In de woonwijk Poelpolder in Lisse vind je SKOL speelschool de Klarinet. Op de speelschool bereiden we peuters van 2 tot 4 jaar voor op de basisschool. In hetzelfde gebouw vind je Brede School de Klarinet en onze BSO. Locatiemanager Debbie Favié vertelt je graag meer over deze unieke locatie.

onder één dak
De SKOL speelschool bevindt zich midden in de gang tussen de kleuterschool van Brede School de Klarinet in Lisse. Peuters vanaf 2 jaar starten hier en bereiden zich spelenderwijs voor op groep 1 van de basisschool. We hebben gemakkelijk contact met de kleuters en hun juffen. Hierdoor is de overstap naar de basisschool vertrouwd en fijn. Ik zal nooit vergeten dat ik een kind van net 4 jaar tegenkwam in de gang en dat hij zei: ‘’Hé, toen ik vroeger klein was zat ik bij jou op school.’’ Naast de speelschool en basisschool vind je in hetzelfde pand onze buitenschoolse opvang. Dat is ideaal voor ouders met kinderen in verschillende leeftijden. Kinderen groeien hier in verschillende leeftijden met elkaar op.

spelenderwijs leren
Op de speelschool werken we met de leerzame thema’s van Uk & Puk. De thema’s duren 4 à 5 weken en sluiten goed aan bij de belevingswereld van peuters, waardoor ze zich op verschillende manieren kunnen ontwikkelen. We besteden veel aandacht aan taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische en zintuiglijke ontwikkeling en rekenprikkels. Dagelijks geeft de sportdocent van onze sport BSO peutersport aan de peuters. We doen bal- en tikspelletjes waarbij de grove motoriek en de energie van de kinderen wordt geprikkeld. Een gezonde start van de dag!

liefdevol team
Ons team is heel hecht, gezellig, vrolijk en goed op elkaar ingespeeld. We prikkelen, stimuleren en enthousiasmeren elkaar en dat nemen de kinderen van ons over. We weten precies wat we aan elkaar hebben en vullen elkaar aan. Er is altijd een fijne en rustige sfeer, dat is prettig voor de kinderen.

samen de omgeving ontdekken
Omdat onze locatie zich midden in de woonwijk Poelpolder bevindt, hebben we veel mogelijkheden om er samen met de kinderen op uit te gaan. We gaan regelmatig naar het park en er zijn leuke speeltuinen in de buurt. Op 2 minuten loopafstand is een supermarkt, wat leuk is bij het thema ‘Eet smakelijk’. Dan gaan we naar de supermarkt om fruit te kopen en te proeven. Maar we kunnen ons ook goed vermaken op het schoolplein. Daar hebben we een zandbak, speelhuis, voetbalkooi, fietsen en ander mooi buitenspeelmateriaal.

Ben je nieuwsgierig naar Speelschool de Klarinet en wil je meer weten over deze locatie? Vraag dan een vrijblijvende digitale rondleiding aan.